Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Wat is acupunctuur?

acupunctuurHet woord acupunctuur is een afgeleide uit het Latijn. Acus betekent naald en pungere betekent steken. Het is een therapie waarbij naalden in het lichaam worden gestoken.

Onbekend maakt onbemind.

Uit reacties van mensen blijkt dat er vaak een onjuist beeld over acupunctuur bestaat, terwijl men nog nooit een acupunctuurbehandeling heeft ondergaan. Het idee dat men vrijwillig naalden in het lichaam laat prikken schrikt veel mensen af. Men is vooral bang voor eventuele pijn.

Lees meer...

Klassieke Acupunctuur

klassiek1Deze gaat uit van de klassieke Chinese filosofie. Deze is o.a. gebaseerd op het Yin Yang concept, waarbij yin staat voor het vrouwelijke, donkere, de rust en yang voor het mannelijke, het actieve en het lichte. Het zijn tegengestelde krachten, die elkaar in evenwicht proberen te houden. Alles om ons heen is  gebaseerd op de wisselwerking tussen deze twee tegenpolen, die elkaar aanvullen en in evenwicht proberen te houden. Dat geldt ook voor ons lichamelijk  functioneren. Verder is de leer van de 5 elementen (water, hout, vuur, aarde en  metaal) van belang. Elk element is via de meridianen met een bepaald orgaan in ons lichaam verbonden. Tussen de organen onderling is er een vast verband en een wisselwerking.

Op grond van het verhaal van de patiënt en door naar de patiënt te kijken, de tong te bekijken en de pols te voelen, is het mogelijk te zien of er een stoornis is in de balans, waar die zit en hoe deze hersteld kan worden. Op het moment dat de energieën niet meer goed stromen en de evenwichten verstoord  worden dan voelt u dat, u “niet lekker in uw vel” zit. 

Lees meer...

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur

De ooracupunctuur is de meest bekende vorm van micro-systeem acupunctuur.

Ik werk via het Franse systeem volgens Nogier.

Dit betekent dat het hele lichaam op het oor geprojecteerd wordt. Zodoende kunnen klachten elders in het lichaam via een punt op het oor behandeld worden.

YNSA

Yamamoto New Scalp Acupuncture ( YNSA )

Hoofdhuid acupunctuur

Volgens Yamamoto liggen op de hoofdhuid alle projecties van organen en ledematen.

Dit systeem is goed inzetbaar bij pijnklachten.

 

Serica therapie

sericaDit is een methode die ontwikkeld is door Dr. J.E. Jansen, International Free University of traditional oriental and philosophical medicine te Maastricht. 
Hierbij wordt gebruik gemaakt van zijde (serica), die volgens een speciaal procédé gekleurd is.


Lees meer...

Moxa

Anne Meertens Reclamebureau Magenta DSC 1285A

Soms is het wenselijk om acupunctuurpunten te verwarmen. Dit gebeurt door middel van moxa.

Moxa is de Chinese naam voor een gedroogd kruid  namelijk Artemisia vulgaris. Meestal gebruik ik moxa-sigaren, dan is het kruid opgerold in de vorm van een sigaar. De sigaar wordt aangestoken en de gloeiende punt wordt op een kleine afstand van de huid gehouden.

Deze warmte wordt door de patiënten als zeer aangenaam ervaren.

 

 

                  

Lees meer...
           
         

Contact

  "Je kunt niet schitteren
als je niet in balans bent" 
 
      Anne Meertens 
Praktijk voor  Acupunctuur & Coaching 
         

Hamster 9
6416 WB Heerlen
M. 06 - 41 11 14 36
info@acupunctuurheuvelland.nl

  Ontwerp: Reclamebureau Magenta, Sittard
Realisatie en techniek: MYPC Webdesign
     

Lid I.F.U  / Lid N.V.A.
KvKnummer:  14114894

           
Copyright (c) Anne Meertens 2014. All rights reserved.