Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Klassieke Acupunctuur

klassiek1Deze gaat uit van de klassieke Chinese filosofie. Deze is o.a. gebaseerd op het Yin Yang concept, waarbij yin staat voor het vrouwelijke, donkere, de rust en yang voor het mannelijke, het actieve en het lichte. Het zijn tegengestelde krachten, die elkaar in evenwicht proberen te houden. Alles om ons heen is  gebaseerd op de wisselwerking tussen deze twee tegenpolen, die elkaar aanvullen en in evenwicht proberen te houden. Dat geldt ook voor ons lichamelijk  functioneren. Verder is de leer van de 5 elementen (water, hout, vuur, aarde en  metaal) van belang. Elk element is via de meridianen met een bepaald orgaan in ons lichaam verbonden. Tussen de organen onderling is er een vast verband en een wisselwerking.

Op grond van het verhaal van de patiënt en door naar de patiënt te kijken, de tong te bekijken en de pols te voelen, is het mogelijk te zien of er een stoornis is in de balans, waar die zit en hoe deze hersteld kan worden. Op het moment dat de energieën niet meer goed stromen en de evenwichten verstoord  worden dan voelt u dat, u “niet lekker in uw vel” zit. 

klassiek2 

  

acupunctuurpopDie verstoring in de energetische huishouding kan optreden door invloeden van buiten af (bijvoorbeeld virussen, wind, kou, hitte en vochtigheid), door  trauma’s, overbelasting, door te hevige of te langdurige emoties (verlies van een geliefd persoon, angsten) of grote zorgen. Bij lichte energetische  verstoringen gaat u naar een arts en er blijkt na lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullend onderzoek dat er geen aanwijsbare oorzaak is. Is de  verstoring erger dan zal dat ook in het bloed, in de urine en mogelijk op röntgenfoto`s te zien zijn. Hoe erger de verstoring hoe meer afwijkingen in de  reguliere geneeskunde vastgesteld zullen worden.

Door bepaalde punten op de meridianen te prikken met naalden kan de energie weer stromen en kan de balans zich weer herstellen. In principe zijn veel  klachten met acupunctuur te behandelen. Acupunctuur kan ook toegepast worden ter verlichting bij ziekteprocessen, waarbij genezing niet meer mogelijk is.

 

           
         

Contact

  "Je kunt niet schitteren
als je niet in balans bent" 
 
      Anne Meertens 
Praktijk voor  Acupunctuur & Coaching 
         

Hamster 9
6416 WB Heerlen
M. 06 - 41 11 14 36
info@acupunctuurheuvelland.nl

  Ontwerp: Reclamebureau Magenta, Sittard
Realisatie en techniek: MYPC Webdesign
     

Lid I.F.U  / Lid N.V.A.
KvKnummer:  14114894

           
Copyright (c) Anne Meertens 2014. All rights reserved.